Nee, voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden en mag je alles gewoon eten en drinken.
Ja, de methode is volkomen veilig. De bleekgel bevat PF (kaliumnitraat en fluoride), die helpen de gezondheid van het glazuur te behouden en de overgevoeligheid te beperken gedurende het bleek proces. Je kunt gerust regelmatig je gebit met een bleekbehandeling opfrissen.
Overgevoeligheid van het gebit is een vrij normale bijwerking van bleekbehandelingen. Als er sprake is van overgevoeligheid, dan is die tijdelijk en verdwijnt. Het leidt nooit tot een vergrotende normale gevoeligheid. Tandvlees en blootliggende halzen worden tijdens de bleekbehandeling volledig afgedekt.
In de praktijk blijkt het materiaal waarvan witte vullingen zijn vervaardigd (composiet) toch heel redelijk mee bleken. Mocht na een bleekbehandeling toch een kleurverschil ontstaan, dan kan je tandarts dit gemakkelijk verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur. Kronen/bruggen zijn vaak al wat witter dan de tanden en verkleuren nauwelijks. Het is daarom meestal geen probleem om een behandeling uit te voeren. Mocht je het nodig vinden dan kan de tandarts vullingen en/of kronen voor je vervangen. Op die manier kan de kleur precies worden afgestemd op de nieuwe kleur van je tanden. Wij zullen je hierin vanzelfsprekend adviseren.
Tijdens een persoonlijk intakegesprek geven we je een realistisch beeld van de mogelijkheden en neem je plaats in één van onze behandelstoelen.

Het tandvlees wordt eerst bedekt en vervolgens wordt de bleekgel op de tanden aangebracht. Daarna plaatsen wij een zogenaamde plasmalamp voor je tanden. De lamp zal de bleekgel verder activeren waardoor het bleekproces optimaal plaats kan vinden. Dankzij een ingebouwd infrarood-filter met een lichtfrequentie die volledig buiten het UV-spectrum ligt, zendt de lamp, die wij gebruiken, geen warmte of UV-licht uit. Het licht van onze plasmalamp is volledig veilig voor je gebit en de rest van je mond of lichaam. Tijdens de bleekbehandeling draag je een beschermende bril.

Gemiddeld zal de gehele behandeling ongeveer 45 minuten tot 1,5 uur duren (afhankelijk van de gekozen behandeling). Na de behandeling kun je direct het resultaat in de spiegel bekijken.

Kom je met 2 personen, dan kunnen wij de behandeling meestal tegelijk uitvoeren. Je hoeft dus niet op elkaar te wachten.

Sense of Smile kiest altijd voor de meest moderne behandelmethode en is niet verbonden aan een bepaalde producent. Hierdoor zijn wij onafhankelijk in onze keuze van de producten die wij voor onze behandelingen gebruiken.

Tijdens de behandeling maken wij je het zo gemakkelijk mogelijk. Je kan op onze beeldschermen de leuke series en films zien (o.a. Desperate Housewives, CSI NewYork, Grey’s Anatomy, Friends, Sex and the City).
Dankzij onze nabehandeling mag je al na 30 minuten weer eten of drinken. Je moet dan nog wel even opletten gedurende 48 uur met sterk kleurende producten.
Je tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor.
Uiteraard zijn de eindresultaten afhankelijk van de conditie van het gebit en de oorspronkelijke kleur van de tanden welke genetisch is bepaald. Je tanden worden zo wit als ze kunnen worden maar de één heeft nu eenmaal wittere tanden van zichzelf als de ander.
De eerste dagen na de behandeling zijn de tanden het witst, daarna zal de kleur teruglopen met 1 tot maximaal 2 tinten, dit komt door rehydratatie, de tanden nemen weer natuurlijk tandvocht aan waardoor ze na een week iets minder wit ogen maar nog altijd veel witter dan vóór de behandeling. Het resultaat blijft gemiddeld zo’n 6 maanden. De terugloop van de kleur van de tanden is mede afhankelijk van het consumptiegedrag, de conditie van het gebit én de oorspronkelijke kleur van de tanden.
De verkleuring zal langzaam opnieuw intreden maar het zal nog altijd lichter blijven dan de kleur van je tanden vóór de behandeling.
Sommige mensen die hun tanden recentelijk hebben laten bleken raken al heel gauw gewend aan de nieuwe kleur waardoor ze het idee hebben dat de tanden niet meer zo wit zijn na een aantal maanden, doorgaans zal de kleur na een aantal maanden een aantal tinten teruglopen. Echter tanden zijn nu eenmaal aan verkleuring onderhevig dus de mate van verkleuring is mede inherent aan wat je eet en drinkt, en eventueel rookt.
Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt geeft verkleuringen aan je tanden. Het een geeft alleen veel meer verkleuringen dan het ander. Roken geeft bijvoorbeeld veruit de meeste verkleuringen. Daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, specerijen; o.a. saffraan, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit overhemd de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren.
Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als er zich aanslag en/of tandsteen vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Ter ondersteuning van je stralende lach kun je een tandpasta gebruiken die whitening bestanddelen bevat. Hiermee werk je nieuwe verkleuringen enigszins tegen. In onze klinieken bieden wij whitening-tandpasta’s aan. Deze zijn beduidend duurder dan gewone whitening-tandpasta’s, maar ze hebben wel een goede werking en zijn veilig voor het gebit. Vraag ernaar in een van onze klinieken.
De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Tijdens een behandeling vinden er minimale tijdelijke effecten plaats die zoals men dat noemt ‘klinisch verwaarloosbaar’ zijn. Dit wil zeggen dat veel dingen die je dagelijks eet en drinkt al een groter effect op je tanden hebben, dan wanneer je bij ons een whitening-behandeling ondergaat. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou je dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden terecht zijn gekomen. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij je om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eenmaal per halfjaar te laten uitvoeren. Je kunt aangeven of je een herinneringsmail wilt ontvangen zodat je verzekerd zal zijn van een altijd frisse witte lach!
Bij Sense of Smile weten we als geen ander dat het mooier maken van je gebit vooral leuk moet zijn en je hier later zeker geen spijt van wilt krijgen. Niemand wil een wit maar ongezond gebit.
Tanden bleken is al mogelijk vanaf 95,00 euro.
Regelmatig hebben wij leuke aanbiedingen en speciale acties om je tanden te bleken. Deze staan o.a. op onze website aangegeven. Door je op te geven voor onze nieuwsbrief kunnen we je hiervan als eerste op de hoogte houden. Of stuur ons een e-mail indien je meer informatie wilt over onze acties.
Je kan heel gemakkelijk een afspraak maken via onze onlineafsprakenpagina of door ons te bellen of te emailen.
Uiteraard kun je ook persoonlijk bij één van onze klinieken binnenlopen.
Natuurlijk geven we je graag een antwoord op al je vragen.
Dat kan door ons een e-mail te sturen.

LIGHT BEHANDELING

9530 min
 • De prijs is inclusief: Intake gesprek, Tandsteen verwijderen, Polijsten en Fluoride behandeling
 • Tot 3 tinten witter
 • Direct eten + drinken
 • Opfrisser voor je tanden

MEDIUM BEHANDELING

15945 min
 • De prijs is inclusief: Intake gesprek, Tandsteen verwijderen, Polijsten en Fluoride behandeling
 • Tot 6 tinten witter
 • Direct eten + drinken
 • Duidelijk resultaat te zien

INTENSIVE BEHANDELING*

18960 min
 • De prijs is inclusief: Intake gesprek, Tandsteen verwijderen, Polijsten en Fluoride behandeling
 • Tot 10 tinten witter
 • Direct eten + drinken
 • Duidelijk resultaat te zien
*BELANGRIJK bij de eerste Intensive Behandeling afspraak: Kom je voor de eerste keer bij ons en je hebt de Intensive Behandeling gekozen dan zit je hier NIET direct aan vast! Bij de eerste afspraak voor een Intensive Behandeling hebben we een intakegesprek. Tijdens de intake bekijken we aan de hand van een kleurmeting en gebitscontrole welke behandeling bij jou past voor het mooiste resultaat.